КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 10:36

    Головна » 2014 » Січень » 9 » Звіт президії ради про роботу в 2013 році
    16:01
    Звіт президії ради про роботу в 2013 році
              25 грудня 2013 року відбулося засідання ради районної організації профспілки з порядком денним "Про роботу президії ради районної організації профспілки в 2013 році”. Із звітом про роботу президії виступив голова районної організації профспілки Рибалко М.С.

    У своєму виступі голова організації профспілки сказав, що2013 рік став роком перезаключення колективних договорів в закладах і установах освіти району та Угоди між відділом освіти Таращанської районної державної адміністрації і районною організацією профспілки на 2013 – 2015 роки. Результатом такої спільної роботи стало прийняття районної Угоди і 34 колективних договорів. Крім того, ще окремо були заключені 10 трьохсторонніх договорів в межах первинних організацій між адміністраціями сільських ДНЗ, сільськими радами і профкомами закладів освіти. Ці документи створюють важливе правове поле профспілковим організаціям у справі захисту соціально-економічних прав працівників освіти. Головними пунктами колективних договорів є: погодження графіку відпусток працівників, попереднього навантаження вчителів, тарифікаційних списків, розкладу уроків, термінів виплати заробітної плати, відряджень, дотримання вимог охорони праці. Досить важливими є 5 додатків до колективних договорів і угоди, а саме: тривалість відпусток із врахуванням додаткових, перелік робіт, за виконання  яких здійснюється доплата за шкідливість в розмірі 10%, Порядок і Положення про надання щорічної винагороди, Положення про преміювання. На жаль, через недостатнє фінансування освітянської галузі району ряд пунктів районної  Угоди і колективних договорів в 2013 році не діяли.

    Головним напрямком діяльності виборних органів організації профспілки в поточному році була правозахисна робота. Так, в червні 2013 року президія ради розглянула планове питання "Про стан громадського контролю та виконання в установа і закладах освіти району Закону України "Про відпуски”, в листопаді місяці рада організації профспілки проаналізувала роботу районної організації Профспілки щодо здійснення громадського контролю за дотриманням законодавства України про працю, стан захисту трудових, соціально-економічних прав та законних інтересів членів профспілки. Рада профспілки визначила тактику дій профспілки в справі правового захисту членів профспілки в 2013 році та узгодження таких дій з депутатами-освітянами в районній раді.

    У вересні  2013 року президія ради звернулася до голови Таращанської райдержадміністрації Смоліженка А.В., голови Таращанської ради Поліщука О.О. з приводу   соціального - економічних проблем працівників закладів і установ освіти району, які були на початку нового 2013 – 2014 навчального року. А саме: в закладах і установах освіти не проведена атестація робочих місць за умовами праці, працівники ДНЗ "Казка” та "Сонечко” с. Лука не отримують доплати за використання в роботі дезінфікуючих засобів, не проведена виплата оздоровчих коштів   непедагогічним працівникам, не виплачуються вже 3 роки оздоровчі кошти при виході у відпустку тренерам ДЮШС, мали місце затримки із виплатою службових  відряджень,  в бюджеті району на 2013  рік, як і в попередні роки, також не передбачена виплата педагогічним працівникам за сумлінну працю. Президія ради   районної організації профспілки сподівалася   розуміння керівниками району значення піднятих проблем   та необхідності передбачення  фінансових  видатків   для забезпечення нормального перебігу навчально-виховного процесу, дотримання трудових та соціально-економічних прав працівників.  Проте на кінець поточного року проблеми підняті президією ради профспілки перед органами виконавчої  влади району  залишилися не вирішеними.

    В цілому була надана інформація про роботу президії ради профспілки і в інших напрямках діяльності організації.

    За підсумками обговорення була прийнята відповідна постанова президії ради профспілки.

    З повним текстом постанови можете ознайомитися на сайті організації в розділі "Офіційні документи”.

            

     

    Переглядів: 482 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz