КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 10:30

    Головна » 2019 » Листопад » 14 » Звернення районної організації профспілки до керівництва району
    10:19
    Звернення районної організації профспілки до керівництва району

    Президія ради організації профспілки направила звернення до  в. о. голови   райдержадміністрації Шостака Ю.В., голови районної ради Урожай Л.Б., з приводу виплати 20% надбавки за престижність педагогічної праці, винагороди за сумлінну працю педагогічним працівникам в 2019 році та оздоровчих коштів непедагогічним працівникам.

    Текст звернення до керівників району:

    Рада Таращанської районної організації профспілки працівників освіти і науки  звертається до Вас з приводу відновлення виплати 20% надбавки за престижність педагогічної праці, виділенню коштів районного бюджету   для виплати винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків (ст. 57 Закону України “Про освіту”) та оздоровчих коштів непедагогічним працівникам освіти.  На жаль, в 2019 році виплата надбавки за престижність педагогічної праці відбувається в мінімальних граничних розмірах. Так, педпрацівники закладів загальної середньої освіти отримують всього 5% такої доплати, а закладів дошкільної і позашкільної освіти 10%. Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року за  № 23  така  гранична надбавка може бути в розмірі 30%. Звертаємо Вашу увагу на те, що  в   абзаці першому пункті першому про встановлення доплат записано: “З 1 січня (2018) надбавка в розмірі не менше 20 відсотків встановлюється: … керівникам шкіл, в яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюється за державним стандартом початкової освіти в рамках зазначеної Концепції, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких класів зазначених шкіл;…”.  На жаль, і така норма документу в закладах освіти району не діє.  Організація профспілки розуміє те, що розгляд питань забезпечення стимулюючими виплатами працівників освіти буде у разі перевиконання дохідної частини загального фонду та забезпечення в повному обсязі видатків на інші захищені статті бюджету. А тому, просимо Вас  розглянути в листопаді 2019 року питання дофінансування коштами районного бюджету  відділ освіти і науки для проведення вище  визначених виплат працівникам освіти. Названі виплати  освітянам піднімуть рівень заробітної плати працівникам освітньої галузі району та престижність праці працівників освіти.

    Відповідно до принципів соціального партнерства і соціального діалогу просимо Вас розглянути звернення та надати відповідь відповідно до Закону України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.

     

              Звернення прийняте 29 жовтня 2019 року на засіданні   президії  ради Таращанської районної організації профспілки.   

     

     

    Переглядів: 198 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz