КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 00:08

    Головна » 2012 » Травень » 18 » Засідання ради районної організації Профспілки
    16:32
    Засідання ради районної організації Профспілки
     16 травня 2012 року відбулося чергове засідання ради Таращанської районної організації профспілки працівників освіти і науки України з  порядком  денним: 1.Про роботу виборних органів районної організації профспілки щодо правового та соціального захисту членів профспілки.                                              2. Про звернення ради районної організації профспілки до голови райдержадміністрації і голови районної ради.                                                                3. Про інформаційну роботу профкомів.                                                                                                                                                                            4. Різне.

      З інформацією  "Про роботу виборних органів районної організації профспілки щодо правового та соціального захисту членів профспілки" виступив  голова  районної організації рофспілки Рибалко М.С. Голови профкомів прийняли участь в обговоренні, підтримали звернення ради Київської організації  профспілки до голови облдержадміністрації Присяжнюка А.Й. і за результатами розгляду даного питання рада організації профспілки прийняла  відповідну  постанову.

                               Було прийнято звернення до голови райдержадміністрації Смоліженка А.В. та голови районної ради Поліщука О.О.  

                                 Текст звернення:

         Рада Таращанської районної організації профспілки працівників освіти і науки України звертається до Вас з приводу ситуації, що склалася із   виплатою педагогічним  працівникам винагороди за сумлінну працю,   зразкове виконання службових обов’язків,  відповідно до статті 57 Закону України  "Про освіту” та виплатою оздоровчих коштів  непедагогічним працівникам, відповідно наказу Міністерства освіти і науки України №557 від 26 вересня 2005 року.

          Звертаємо Вашу увагу на той факт, що Законом України " Про державний бюджет України на 2012 рік ” виплата винагороди педагогічним працівникам за статтею 57 Закону  України "Про освіту ” не призупинена, а тому така виплата  є  обов’язковою. На жаль, в 2011 році така винагорода педагогічним працівникам за сумлінну працю не була  виплачена, що є порушенням Закону України "Про освіту”. В бюджеті району на 2012 рік також не передбачена виплата педпрацівникам за сумлінну працю. Ситуація, яка  склалася із виплатою   педагогічним працівникам винагороди за сумлінну працю,   зразкове виконання службових обов’язків,  відповідно до статті 57 Закону України  "Про  освіту” є такою, що порушує трудові права педагогічних працівників та потребує вирішення. 

          Просимо Вас при розгляді питання фінансування закладів і установ освіти, внесення змін до бюджету району  врахувати виплату оздоровчих коштів і непедагогічним  працівникам. Працівники обслуговуючої праці задіяні в роботах із підготовки закладів і установ освіти до нового навчального року, є невід’ємною частиною трудових   колективів, а тому разом із педагогічними працівниками повинні отримати матеріальну допомогу при виході у відпустку. Правова підстава для таких виплат не скасована, а це  наказ Міністерства освіти і науки України №557 від 26 вересня 2005 року.

          Особливе занепокоєння викликає факт порушення своєчасності виплати заробітної плати адже порушуються терміни її можливої затримки в 7 днів, що веде до соціальної  напруженості в трудових колективах. 

          Доводимо до Вашого відому, що рада районної організації Профспілки підтримала звернення ради Київської організації Профспілки до голови Київської обласної державної  адміністрації  Присяжнюка А.Й. із проблем виконання чинного законодавства щодо  забезпечення  соціальних гарантій працівникам освіти  області.

             За дорученням ради Таращанської 

             районної організації Профспілки

             Голова  районної організації

             Профспілки працівників освіти і науки                                      М.С. Рибалко

     

     З інформацією  "Про інформаційну роботу профкомів " та в питанні "Різне" виступив голова  районної організації профспілки Рибалко М.С.

    Фото із засідання ради організації профспілки: 

        

     

    Переглядів: 714 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz