КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 02:46

    Головна » 2011 » Березень » 21 » Відбулося засідання бюро президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
    14:30
    Відбулося засідання бюро президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

    17 березня 2011 р. відбулося розширене засідання бюро президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, на якому було розглянуто питання про хід переговорного процесу між ЦК Профспілки і Кабінетом Міністрів України щодо забезпечення виконання звернень учасників пленуму ЦК Профспілки від 01.03.2011 року. Його учасники констатували відсутність рішень щодо зменшення грошового розриву між розміром посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС та законодавчо встановленою мінімальною заробітною платою, поширення 20-відсоткової надбавки за престижність праці на всіх педагогічних працівників. З урахуванням цього бюро президії ЦК профспілки наголосило на необхідності неухильного виконання постанови пленуму ЦК Профспілки від 01.03.2011 р. «Про дії Профспілки працівників освіти і науки України у зв’язку з порушенням трудових прав на рівень оплати праці працівників галузі, звуженням рівня законодавчо встановлених соціально-економічних гарантій».

    Текст постанови:

    П Л Е Н У М

     

    П О С Т А Н О В А

     

    01.03.2011 м. Київ                                                                                                      № Пл-ІІ-3-3

     

    Про дії Профспілки працівників освіти і науки

    України у зв’язку з порушенням трудових прав

    на рівень оплати праці працівників галузі,

    звуженням рівня законодавчо встановлених

    соціально-економічних гарантій

     

    Заслухавши та обговоривши інформацію голови Профспілки Труханова Г.Ф. щодо стану фінансового забезпечення галузі освіти, відсутності реальних намірів Уряду для виконання Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» та реалізації домовленостей між Кабінетом Міністрів України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, зафіксованих у протоколі від 25 жовтня 2010 року, а також у зв’язку із загостренням соціально-економічних проблем освітян, спричинених заходами щодо оптимізації мережі навчальних закладів, пленум Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     

    1. Звернутися до Федерації профспілок України стосовно доцільності входження Федерацією профспілок України у колективний трудовий спір з Кабінетом Міністрів України з питань порушення положень Генеральної угоди щодо відповідності розмірів посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

    2. Звернутися до Президента України Януковича В.Ф. з приводу необхідності забезпечення конституційних прав на доступність дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної освіти в комунальних навчальних закладах та їх розвитку.

    3. Звернутися до Голови Верховної Ради Литвина В.М. щодо необхідності вжиття заходів для продовження мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості, а також недопущення ліквідації, закриття та реорганізації інших навчальних закладів, що сприятиме забезпеченню трудових прав працівників освіти.

    4. Звернутися до Кабінету Міністрів України з приводу необхідності передбачення під час перегляду Державного бюджету України на 2011 рік за підсумками першого кварталу обсягів фінансування галузі, необхідних для реалізації положень Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 926 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» в частині поетапного підвищення розмірів оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників, поширення 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників, а також зменшення розриву між розміром посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною заробітною платою відповідно до положень Генеральної угоди.

    5. Звернутися до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо необхідності призупинення дії наказу Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 «Про затвердження Положення про атестацію педагогічних працівників», завершення процедури атестації педагогічних працівників за раніше встановленими правилами, її удосконалення з урахуванням пропозицій та зауважень галузевої Профспілки.

    6. З метою відстоювання трудових, соціально-економічних прав та інтересів освітян провести масові акції протесту:

    – 21 березня 2011 року в столиці АР Крим, обласних центрах, м. Севастополі;

    – 22 березня 2011 року у місті Києві за участю організаційних ланок Профспілки (відповідно до квоти).

    7. Бюро президії ЦК Профспілки забезпечити підготовчу та організаційну роботу для проведення акції протесту у м. Києві.

     

    Голова Профспілки                                                                            Г.Ф.Труханов

    Переглядів: 593 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz