КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 22:16

    Головна » 2012 » Лютий » 20 » Проведення Дня облпрофради у Таращанському районі з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості
    16:17
    Проведення Дня облпрофради у Таращанському районі з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості
     

    15 лютого 2012 року в Таращанському районі був проведений День облпрофради з нагоди Всесвітнього дня соціальної  справедливості. В роботі профспілкового зібрання взяли участь Герус С.М., заступник голови облпрофради, Василенко Л.П., завідувач відділу з  питань охорони праці-головний технічний інспектор, Скоморощенко О.М., директор інституту соціального партнерства, Буздуган Ю.О., заступник  директора інституту соціального партнерства, Поліщук О.О., голова районної ради, Шостак Ю.В., заступник голови райдержадміністрації, голови  галузевих організацій профспілки району і профактив району.

    Відбулося підписання Регіональної угоди між Таращанською районною державною адміністрацією, Таращанською районною радою та  Таращанською районною громадською радою по координації діяльності профспілкових організацій на 2012 рік. 

    (Витяг з  тексту Регіональної угоди  на сайті в роділі "офіційні документи")

    У своєму виступі з нагоди підписання регіональної угоди Стеценко П.П., голова координаційної ради профспілок району, звернув увагу на те, що комісія із підготовки Угоди працювала більш як півтора року і вона стала результатом компромісу щодо соціального захисту працівників району. Звернув увагу на те, що на етапі завершення роботи над Регіональною угодою ефективно  співпрацювали відділи райдержадміністрації, депутатський корпус району і представники галузевих організацій профспілки району.

    Поліщук О.О., голова районної ради, Шостак Ю.В., заступник голови райдержадміністрації зосередили увагу на важливості підписання Регіональної угоди та соціального діалогу, що відбувся на етапі розробки цієї Угоди.

    Заступник голови облпрофради Герус С.М. виступив з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості. Він розповів, що 62 сесія Генеральної Асамблеї ООН прийняла резолюцію, яка передбачала проведення щороку 20 лютого, починаючи з 2009 року Всесвітнього дня соціальної справедливості. З ініціативи ФПУ, підтриманої Президентом, в Україні встановлено День соціальної справедливості, який відзначатиметься щороку 20 лютого – у Всесвітній день соціальної справедливості (Указ Президента України від 4 листопада 2011 року №1021/2011). Обгрунтував позицію облпрофради з приводу стану соціальної справедливості в області та завдання профспілок щодо соціального захисту людини праці. Привітав профактив району з підписанням Регіональної угоди напередодні Дня соціальної справедливості.

    Василенко Л.П., завідувач відділу з питань охорони праці-головний технічний інспектор, виступив з лекцією про повноваження та основні напрями роботи профспілок з питань охорони праці на підприємствах, в закладах і установах.

    Від профактиву району виступив Рибалко М.С., голова районної організації профспілки працівників освіти і науки, який поставив питання про проведення в області єдиної соціальної політики щодо виконання Закону України "Про охорону праці” (в частині фінансування заходів з охорони праці в розмірі 0,5% від фонду оплати праці, атестації робочих місць за умовами праці), статті 57 Закону України "Про освіту” (про виплату винагороди педагогічним працівникам за сумлінну працю та оздоровчих коштів працівникам освіти) та інше.

    З лекцією "Про глобальні цілі України” виступив Буздуган Ю.О., заступник директора інституту соціального партнерства. Глибина і актуальність піднятих проблем схвилювала профактив району і отримала схвальні відгуки та велику кількість запитань.

     

    Фото із Дня облпрофради в Таращанському районі:

     

















     

















    Переглядів: 894 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz