КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Вересень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 22:00

    Головна » 2014 » Вересень » 5 » Педагогічна конференція 2014 року
    13:19
    Педагогічна конференція 2014 року

      29 серпня 2014 року відбулася педагогічна конференція працівників району. З доповіддю “Про підсумки роботи закладів освіти району в 2013 – 2014  навчальному році та завдання на новий 2014 – 2015 навчальний рік” виступила начальник відділу освіти  Якубовська Т.В.  В серпневій конференції брали  участь голова районної державної адміністрації Тромса Я.І.,  заступник голови районної ради  Скаба Л.П., завідувач кабінету профорієнтаційної роботи  КОІПОПК Мазуркевич І.В., голова Таращанської міської ради Велієв В.В., голова районної організації профспілки працівників освіти Рибалко М.С.,  педагогічні колективи закладів і установ освіти  та  засоби  масової  інформації.

      В числі виступаючих на конференції був і голова районної організації  профспілки Рибалко М.С. Він у своєму виступі акцентував увагу на рівень заробітної плати освітян та виконанням органами виконавчої влади державних гарантій освітянам у відповідності до статті 57 Закону України “Про освіту”. Розповів про пропозиції профспілки на серпневій 2014 року колегії Міністерства освіти і науки України та позицію ЦК галузевої профспілки в судовому спорі з Кабінетом Міністрів України щодо 20% надбавки педагогічним працівникам за престижність педагогічної праці. Особливо звертав увагу на  те, що в новому навчальному році прийдеться працювати в режимі економії газу, електроенергії, зменшення витрат на обслуговування закладів і установ освіти, але на фоні загального подорожання товарів, послуг, інфляції   потрібно по-максимуму зберегти ті заробітні плати, які мали освітяни на початку 2014 року. Він навів у приклад слова голови обласної державної адміністрації    Шандри В.М. про те, що жодної вказівки з приводу зняття 20% надбавки педагогічним працівникам він не давав і це питання до бюджетів районів. Голова організації профспілки звернувся до голови райдержадміністрації Тромси Я.І., голови районної ради Урожай Л.Б. залишити виплати педагогічним працівникам на рівні січня 2014 року, адже на початку фінансового року у бюджеті району освіта була забезпечена фінансовими призначеннями на 12 місяців. Слід врахувати і той фактор, що відділ освіти розробив заходи із економії бюджетних коштів, які будуть впроваджені із першого вересня. Крім того, була піднята проблема щодо фінансування за рахунок освіти інших бюджетних установ району, а тому   виникла необхідність компромісного узгодження такого зняття коштів з освіти.

    Голова організації профспілки звернувся до голів профкомів закладів і установ освіти бути активними при проведенні тарифікації педагогічних працівників на новий навчальний рік і не залишати частину педагогів у скрутному становищі при розподілі навчального навантаження.

    Закінчив виступ словами відповіді Уїнстона Черчилля  міністру фінансів в роки ІІ світової війни, коли той запропонував скоротити видатки на освіту: “А заради чого ми воюємо? Заради миру для дітей, яких навчають вчителі, заради майбутнього”. І пропозицію міністра фінансів відхилив.

    Такої мудрості побажав усім державним керівникам, які на своєму рівні причетні до діяльності освітньої галузі та прийняттю рішень щодо фінансування освіти.

    Фото із конференції:

      

     

     

    Переглядів: 502 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz