КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 03:43

    Головна » 2011 » Грудень » 22 » Звіт президії ради Таращанської районної організації профспілки про роботу в 2011 році
    12:13
    Звіт президії ради Таращанської районної організації профспілки про роботу в 2011 році
      21 грудня 2011 року відбулося засідання ради районної організації профспілки з порядком денним "Про роботу президії ради районної організації профспілки в 2011   році".

      Зі звітом про роботу президії в 2011 році виступив голова районної організації профспілки Рибалко М.С.. Прийнята постанова ради щодо роботи президії в 2011 році та визначені пріоритетні напрямки роботи президії і ради в 2012 році.

    Повний текст постанови:

                                                                Постанова ради районної організації профспілки

     

    21  грудня 2011 року                                                                                   Протокол № 4

     

    Про  роботу президії ради  районної

    організації профспілки   в 2011 році

     

                Заслухавши та обговоривши звіт "Про роботу президії ради районної організації профспілки в 2011 році” районна рада відмічає, що в звітному періоді діяльність президії районної організації профспілки була спрямована на виконання рішеньVII з’їзду Профспілки працівників освіти і науки України, X звітно-виборної конференції районної організації профспілки, Статуту галузевої профспілки та здійснення представництва щодо  захисту трудових, соціально-економічних прав і інтересів членів профспілки. В 2011 році президія ради районної організації профспілки приймала участь в масових акціях протесту, які організовував ЦК галузевої Профспілки  та Федерація профспілок  України з метою соціального захисту працівників. Так, делегація працівників освіти району брала участь в багатотисячній акції   працівників галузі 22 березня 2011 року в м. Києві   за введення 20-відсоткової надбавки усім категоріям педагогічних працівників та вихователям, приведення тарифних розрядів у відповідність до законодавчо визначених розмірів. Президія ради профспілки організувала участь делегації освітян району у двох загальнонаціональних пікету­ваннях Кабінету Міністрів і Верховної Ради України.  

    В 2011 році президія ради профспілки головну увагу зосередила   на виконання Закону України "Про освіту”  в закладах і установах освіти району. Результатом спільної роботи відділу освіти, дирекції загальноосвітніх закладів і профспілки стали виплати допомоги на оздоровлення при виході у відпустку педагогічним  працівникам.    Слід відмітити, що винагороду за сумлінну працю запланували виплатити Таращанська міська рада  педпрацівникам ДНЗ в розмірі 80%  до ставки педагогічного працівника та Таращанський навчально-реабілітаційний центр педагогічним працівникам в розмірі 100% до ставки педпрацівника, ці ж організації виплатили оздоровчі кошти непедагогічним працівникам освіти.

    В звітному році в закладах і установах освіти району діяли 35 колективних договорів та районна Угода  з строком їх дії на 2010-2012 роки. Президія ради районної організації профспілки постійно тримала на контролі виконання колективних договорів. Центральними пунктами колективних договорів були: погодження графіку відпусток працівників, попереднього навантаження вчителів, тарифікаційних списків, розкладу уроків, термінів виплати заробітної плати, відряджень, дотримання вимог охорони праці. Досить важливими є 5 додатків до колективних договорів і угоди, а саме: тривалість відпусток із врахуванням додаткових, перелік робіт, за виконання  яких здійснюється доплата за шкідливість в розмірі 10%, Порядок і Положення про надання щорічної винагороди, Положення про преміювання.  На жаль, через недостатнє фінансування освітянської галузі району ряд пунктів районної Угоди і колективних договорів не діють.

     Представник  районної організації профспілки бере участь в роботі робочої групи із розроблення районної територіальної Угоди на 2012 рік.  Завданням цієї територіальної угоди є створення єдиної системи соціального захисту людини праці в закладах і установах та в підприємствах району.

                В закладах освіти району в 2011 році виплачувалися  надбавки до посадового окладу частині директорів, їх заступникам, методистам методичних кабінетів, окремим завідуючим ДНЗ за високі досягнення в праці та за складність і напруженість у роботі.   В поточному році 106 педагогічних працівників отримали виплати за завідування навчальними кабінетами. Педагогічні працівники сільських закладів освіти безкоштовно підвозяться до місця роботи і до дому. Відділ освіти, міська рада  та частина сільських рад виконували статтю 24 Закону України "Про оплату праці”, зокрема дотримання термінів виплати авансу і заробітної плати.

      Представники президії районної ради профспілки, профспілкові комітети активно працювали в атестаційних комісіях з метою здійснення соціально-правового захисту педагогічних працівників. Для проведення цієї роботи президія ради профспілки надавала інформаційно-методичну допомогу головам профкомів і педагогічним працівникам. Майже щоденною роботою президії райради профспілки, громадського правового інспектора було надання юридичних консультацій та допомоги працівникам освіти з питань трудового законодавства та соціально-правового захисту працівників освіти. Голова районної організації профспілки був представником 25 працівників районної гімназії "Ерудит” , які подали позивні заяви до районного суду через недостатню виплату їм винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків.  

    Важливою  ділянкою роботи президії ради профспілки і профспілкових комітетів була участь в діяльності комісій із загальнообов’язкового державного соціального страхування. Головним підсумком такої співпраці профкомів і роботодавців було те, що всі подані листи із тимчасової втрати працездатності та вагітності і пологам були розглянуті комісіями і прийняті рішення про їх оплату.  Так,   комісія відділу освіти виплатила 319434 грн.  за листами втрати працездатності.  За кошти фонду соціального страхування цією комісією  були придбані 358 новорічних подарунків, для дітей віком до 14 років, загальною сумою 7554 грн.   Комісія Таращанського навчально-реабілітаційного центру виплатила 99919 грн. за листами втрати працездатності. В санаторій-профілакторій при Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів для лікування з навчанням   були надані путівки 2 педагогічним працівникам . Таращанською міжрайонною виконавчою дирекцією фонду соціального страхування для лікування працівників освіти були надані 4 санаторно-курортних путівки з частковою оплатою вартості путівок, що складає 30% до плану.

    В 2011 році президія ради районної організації профспілки постійно працювала над створенням мотиваційних чинників перебування в галузевій профспілці. Для надання нецільової благодійної допомоги використовувалися кошти профспілкових комітетів, районної, обласної рад профспілки. В звітному році такі кошти були задіяні в розмірі 38000грн., що складає 115% в порівнянні із 2010 роком. З  метою проведення  культурно-масової роботи було використано 75000грн. і це складає 138%  в порівнянні із попереднім роком. Форми проведення культурно-масової роботи були різні: організація екскурсійних поїздок до м. Києва, м. Переяслава-Хмельницького, с. Буки,  проведення новорічних заходів, святкувань 8 Березня, Дня працівника освіти, ювілеїв шкіл та працівників освіти, закупівля дитячих новорічних подарунків, вшанування пам’яті померлих педагогів та інше. Надавалися кошти на проведення спортивно-масової роботи та для  участі в районному фестивалі "Нащадки козацької слави”.

    Значну увагу президія ради профспілки надавала інформаційному забезпеченню діяльності районної організації. Для здійснення інформаційно-методичного забезпечення ефективно використовувалися можливості профспілкового комп’ютера. Комп’ютер районної організації профспілки підключений до мережі Internet, має електронну адресу і свій сайт. Важливим джерелом інформування профорганізацій про діяльність профспілкових органів є друковані видання підприємств "Профінформ”, а тому здійснено підписку на газети "Профспілкові вісті”, "Освіта”, "Бібліотечка голови профкому”.   Для інформаційно-методичної роботи профкоми мають: "Довідник голови первинної профспілкової організації”, "Щоденник голови профспілкового комітету первинної профспілкової організації”, збірник "Оплата праці, відпуски, пенсійне, стипендіальне забезпечення”. Кожна первинна профспілкова організація має свій профспілковий куточок. Традиційними в районній організації стали такі форми інформаційної роботи, як видання методичних рекомендацій, щорічних звітів виборних профспілкових органів, планів роботи, випуск експрес-інформацій.

    Президії ради профспілки слід продовжувати   покращувати роботу з охорони праці та навчання профспілкового активу з питань здійснення ними повноважень відповідно Закону України "Про охорону праці” та  виконання рішень VII з’їзду профспілки працівників освіти і статутних вимог. Співпрацювати із державними органами, відділом освіти, органами місцевого самоврядування щодо виділення коштів в розмірі 0,3% від фонду оплати праці на культурно - масову, оздоровчу роботу та 0,5% на охорону праці, виконання статті 57 Закону України "Про освіту” .    

    Визначаючи пріоритетні напрямки роботи  районної профспілкової організації на 2012 рік, рада районної  організації профспілки

    П о с т а н о в л я є:

    1.      Звіт про роботу президії районної ради профспілки в 2011 році прийняти до відому.

    1. Головним напрямком роботи президії визначити діяльність щодо виконання рішень VII з’їзду профспілки працівників освіти, Статуту галузевої профспілки, районної колективної Угоди та контролю за виконанням колективних договорів у закладах і установах освіти району.
    2. Президії  ради районної організації профспілки здійснювати постійний громадський контроль за виконанням керівниками закладів і установ освіти, державними органами та органами місцевого самоврядування Закону України "Про освіту”, трудового законодавства.
    3. Спрямувати діяльність президії і ради районної організації профспілки на організаційно-статутне укріплення районної організації профспілки, первинних профспілкових організацій та вдосконалювати систему мотивації перебування в галузевій профспілці.
    4. Президії  ради районної організації профспілки вчасно поповнювати сайт організації профспілковою інформацією,   контролювати  роботу профкомів з питань інформування членів профспілки про статутну  діяльність галузевої профспілки, змін в трудовому законодавстві та системі оплати праці.
    5. Президії спільно з профспілковими комітетами посилити вплив у здійсненні громадського контролю за станом безпеки праці в установах і закладах освіти району, згідно Закону України  "Про охорону праці”.
    6. Головам профспілкових комітетів довести інформацію про звіт президії  ради районної організації профспілки про роботу в 2011 році до відома членів профспілки.

    Переглядів: 1169 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz