КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 08:15

    Головна » 2018 » Лютий » 8 » Звернення організації профспілки щодо виплати за престижність педагогічної праці
    10:25
    Звернення організації профспілки щодо виплати за престижність педагогічної праці

    29 січня 2018 року відбулося позачергове засідання президії ради районної організації профспілки на якому було розглянуте питання про стан підвищення заробітної плати працівникам освіти в січні  2018 року. Президія ради прийняла  рішення про  звернення до в. о. голови   райдержадміністрації Шостака Ю.В., голови районної ради Урожай Л.Б., начальника відділу освіти і науки Якубовської Т. В.  з приводу відновлення виплати 20% надбавки за престижність педагогічної праці в 2018 році і був затверджений текст звернення до керівництва району і відділу освіти. Також, президія звернулася до   педагогічних працівників району щодо підтримки звернення до керівництва району і відділу освіти шляхом збору підписів у підтримку цього звернення та до   депутатської групи “Освіта ” Таращанської районної ради за підтримкою у відновленні виплати 20% надбавки. Доручила голові районної організації профспілки Рибалку М.С. здійснювати заходи із збору підписів у підтримку звернення та подати звернення за призначенням.

        06 лютого 2018 року звернення  з підписами про підтримку було направлене до керівників районної державної адміністрації, районної ради і відділу освіти.

     

    Текст звернення:

    Президія ради Таращанської районної організації профспілки звертається до Вас з приводу відновлення виплати 20% надбавки за престижність педагогічної праці в 2018 році. Постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року за № 23 вносяться зміни до постанов Кабінету Міністрів України щодо виплати надбавки педагогічним працівникам за престижність педагогічної праці. Відповідно до абзацу першого пункту першого про встановлення граничної надбавки в розмірі 30% посадового окладу, але не менше 5%, звертаємося до Вас з проханням відновити виплату такої надбавки в розмірі 20% для всіх педагогічних працівників району з лютого 2018 року. Широко озвучене підвищення заробітної плати педагогічним працівникам на 25% в 2018 році фактично не відбулося. Постанова кабінету міністрів України від 11 січня 2018 року №22 “Про підвищення оплати праці педагогічних працівників” підвищує заробітну плату педпрацівникам тільки на 10% від тарифної ставки і тільки для закладів загальної середньої освіти, які фінансуються із освітньої субвенції. Іншим педагогічним працівникам таке право на підвищення настане тільки з 1 вересня 2018 року. Тобто, тільки з 1 вересня педагогічні працівники дошкільних, позашкільних і інших закладів освіти отримають підвищення заробітної плати на 10%. На засіданні Кабінету Міністрів України 11 січня 2018 року під час прийняття постанови про підвищення заробітної плати працівникам освіти прем’єр-міністр України Гройсман В.Б. звернув увагу на необхідність співпраці з місцевою владою щодо підняття заробітної плати педагогам, які фінансуються з місцевого бюджету.

    А тому, президія ради районної організації профспілки звертається до Вас і переконана, що повернення доплати педагогічним працівникам у розмірі 20%, як це було у 2017 році, наблизить до обіцяного 25% підняття заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти і   працівникам закладів дошкільної і позашкільної освіти.

    Відповідно до принципів соціального партнерства і соціального діалогу, розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 24.01.2018 року №21 “Про посилення взаємодії профспілок з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, організаціями роботодавців в області”  просимо Вас розглянути звернення та надати відповідь відповідно до Закону України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.

    Звернення прийняте 29 січня 2018 року на засіданні  президії ради Таращанської районної організації профспілки.

     

    Переглядів: 430 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz