КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 19:15

    Головна » 2019 » Січень » 15 » Звернення організації профспілки до голови Київської обласної ради Старикової Г.В.
    13:08
    Звернення організації профспілки до голови Київської обласної ради Старикової Г.В.

    10 січня 2019 року № 4

                                                                                                  

                                                                                 Голові

                                                                                 Київської обласної ради

                                                                                 Стариковій Г. В.

     

    Звертається до Вас, Таращанська районна організація профспілки в особі її виборного органу – ради районної організації профспілки.

    Організація профспілки вже зверталася до Вас у 2018 році за сприянням у розв’язанні освітянських проблем, проте ситуація із підвищенням заробітної плати педагогам району залишилася не в повній мірі вирішеною. Так, у 2018 році педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти отримували лише 5% доплати за престижність педагогічної праці, а педагоги закладів дошкільної і позашкільної освіти 10%. Тобто, в минулому році  педагоги не отримували 20% надбавку за престижність педагогічної праці, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  від 11 січня 2018 року за №23. На жаль, в 2018 році педагоги не отримали і винагороду за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, як це передбачено в статті 57 Закону України “Про освіту”, хоч в попередні роки педагогічні працівники її отримували. Названі надбавки і винагорода є суттєвими частинами заробітної плати педагогів і її неповна виплата значно впливає на рівень зарплати і трудовий потенціал освітян.

    Неодноразові звернення до керівництва району  не вплинули на виплати 20% надбавки за престижність педагогічної праці та виплати винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків. Також, не виплачувалася 20% надбавка вчителям початкових класів, які здійснювали навчання за державним стандартом початкової освіти в рамках реалізації концепції “Нова українська школа”. Не отримували 50% надбавку і бібліотекарі закладів загальної середньої освіти.

    В результаті через зменшення розміру доплат до заробітної плати педагоги району в 2018 році фактично не отримали підвищення в зарплаті.

    В новому 2019 році знову передбачається виплата доплат педагогам по мінімальним відсоткам і знову фактично не буде підняття заробітної плати педагогам району. Прийнятий в грудні 2018 року районний бюджет 2019 року не викликає в педагогів оптимізму тому, що знову не вистачає коштів на виплату зазначених доплат педагогічним працівникам. Освітня субвенція 2019 року в розмірі 57 млн. грн. не вирішить проблему виплати доплат педагогам (у 2018 році вона складала 50,8 млн. грн.) і її вистачить тільки на чергове підняття зарплати в зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати.

    Ми розуміємо те, що наш район сільськогосподарський і не має можливостей   вирішувати питання підвищення заробітної плати педагогам, але освітяни району також мають право на гідну оплату своєї праці. Навіть закриття закладів освіти в селах не вирішить проблему заробітної плати освітян і тільки зруйнує українське село та зробить вчителів безробітними. Так, за останні роки в районі вже закрили Чернинський НВК “ЗОШ І-ІІ ст. ДНЗ”, Малоберезянський НВК “ЗОШ І-ІІ ст. ДНЗ”, реформований у філію Крутогорбський  НВК “ЗОШ І ст. ДНЗ” та понижений в ступені Кислівський НВК “ЗОШ І ст. ДНЗ” і Косяківський НВК “ЗОШ І-ІІ ст. ДНЗ”, але закриття і реформування суттєво не вплинули  на фінансовий стан освіти району.

    Тому, на засіданні ради районної організації профспілки 04 січня 2019 року прийнято рішення про звернення до Вас, Ганно Віталіївно, за сприянням і допомогою у розв’язанні проблеми підняття заробітної плати педагогічним працівникам в 2019 році та про прохання щодо фінансової підтримки освітян району через надання дотації із обласного бюджету.

    Відповідно до принципів соціального партнерства і соціального діалогу в Україні просимо Вас розглянути звернення та надати відповідь відповідно до Закону України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.

     

    Переглядів: 282 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz