КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 12:33

    Головна » 2015 » Грудень » 3 » Засідання ради Таращанської районної організації профспілки
    15:57
    Засідання ради Таращанської районної організації профспілки

      19 листопада 2015 року відбулося засідання ради районної організації профспілки працівників освіти і науки. Головними питаннями порядку денного були: про VІІІ з’їзд галузевої профспілки та завдання районної організації профспілки щодо виконання його рішень, про стан і заходи організації профспілки із здійснення громадського контролю за виконанням законодавства України про працю в навчальних закладах району, про співпрацю із депутатами освітянами, які обрані до місцевих рад, про фінансовий стан організації профспілки та інші питання статутної діяльності. З доповідями  із визначених питань прядку денного виступив голова районної організації профспілки Рибалко М.С. Із обговорених питань порядку денного рада організації профспілки прийняла відповідні постанови. 
      На засіданні ради профспілки було прийнято звернення до начальника відділу освіти і науки Таращанської районної державної адміністрації. 

     Текс звернення:

    Начальнику відділу освіти і науки

    Таращанської  райдержадміністрації

    Якубовській Т.В.

         Рада Таращанської районної організації профспілки працівників      освіти і науки України відповідно до статей 19 та 21 Закону України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”  звертається до Вас  з приводу вирішення проблеми, яка склалася із виплатою педагогічним працівникам 20% надбавки за престижність педагогічної праці. Так, відповідно до наказу  відділу освіти Таращанської районної державної адміністрації “Про встановлення надбавки педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів”  за №20 від 12.10.2015 року,  20% надбавка до  посадового окладу встановлюється з 01 жовтня 2015 року   педагогічним працівникам загальноосвітніх закладів району. Проте, педагогічні працівники дитячих дошкільних закладів, Центру творчості дітей та юнацтва, Станції юних натуралістів, Дитячо-юнацької спортивної школи, Районного методичного кабінету та Міжшкільного навчально-виробничого комбінату таку надбавку отримують лише в розмірі 10% до посадового окладу. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року №88 розмір такої надбавки можуть отримувати і педагогічні працівники дошкільних і позашкільних навчальних закладів, а тому пропонуємо Вам, Тетяно Василівно, встановити 20% надбавку і цим категоріям працівників. Виплата всім педагогічним працівникам закладів і установ освіти району сприятиме встановленню принципу соціальної справедливості серед педагогічних працівників району та зніме напруженість серед педагогічних колективів дошкільних і позашкільних закладів освіти.
      Також, звертаємося до Вас, Тетяно Василівно,  з проханням виконати Закон України “Про індексацію грошових доходів населення” так як проведення індексації заробітної плати працівникам освіти компенсує грошові втрати працівників пов’язані із підвищенням цін на комунальні послуги і продукти харчування. Оскільки виплата індексації проводиться відповідно п. 9 Прикінцевих положень Закону України від 28.12.2014р. № 80 “Про Державний бюджет України на 2015 рік”, тобто в межах   фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, то пропонуємо звернутися до Таращанської районної ради з пропозицією про дофінансування кошторису відділу освіти для зазначеної  індексації.
     
    Дане звернення прийняте на засіданні ради районної організації профспілки працівників освіти 19 листопада 2015 року.

    Переглядів: 444 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz