КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 01:11

    Головна » 2012 » Жовтень » 8 » Виконання регіональної Угоди: зустріч профспілок і влади
    15:06
    Виконання регіональної Угоди: зустріч профспілок і влади

      05 жовтня 2012 року відбулася зустріч профспілок Таращанського району із головою райдержадміністрації Смоліженком А.В. з приводу обговорення  стану  виконання регіональної Угоди між Таращанською районною державною адміністрацією, Таращанською районною радою та Таращанською районною  громадською радою по координації діяльності профспілкових організацій на 2012 рік.

      З окремими повідомленнями виступили голова районної громадської ради профспілок Стеценко П.П. та голова райдержадміністрації Смоліженко А.В.             П.П. Стеценко акцентував увагу на основні пункти дії Угоди щодо соціального діалогу та соціального партнерства, озвучив ряд соціальних аспектів із   захисту  прав працівників і діяльності пофспілкових організацій. Підняв питання про виконання роботодавцями статті 44 Закону України "Про професійні  спілки,  їх права та гарантії діяльності" (виділення 0,3% від фонду оплати праці на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу) та                                    статті  19 Закону України " Про охорону праці" ( виділення 0,5% від фонду оплати праці на охорону праці).                                                                                                    А.В. Смоліженко розповів про здобутки райдержадміністрації щодо соціально-економічного розвитку району. Зазначив , що створення робочих місць,  виведення    оплати  праці "із тіні" є одним із головних завдань роботи держадміністрацій. За підсумками обговорення дав відповідні доручення відділам районної державної  адміністрації.

      В обговоренні виступив голова районної організації профспілки Рибалко М.С., який підняв проблеми виконання Угоди в закладах і установах освіти району. Так, відповідно  пункту 4.6 Угоди роботодавці повинні провести атестацію робочих місць за умовами праці, але ще ні одне робоче місце не атестоване, а тому і не проводяться доплати  операторам газових котелень, працівникам кухні, вчителям хімії, лаборантам за шкідливі умови праці. Не були виплачені в 2012 році оздоровчі кошти непедагогічним  працівникам,  хоч вони разом з учителями зробили поточні ремонти шкіл (тобто пункт 4.11 Угоди не виконується). Тренери  дитячо-спортивної школи також не отримують вже 2  роки  оздоровчих коштів і винагороди за сумлінну працю. Звернувся до голови держадміністрації із проханням виконати в 2012 році статтю 57 Закону України "Про  освіту"щодо виплати  винагороди за сумлінну працю, а це пункт 3.29 Угоди.    В регіональній Угоді записано про виплату заробітної плати не менше ніж 2 рази на місяць (стаття  115 КЗпП України), але  працівники освіти аванс у вересні 2012 року не отримували і заробітна плата станом на 04.10.2012 року виплачена тільки в половині закладів освіти.    Не краща ситуація з виплатою службових  відряджень, адже не виплачені кошти працівникам починаючи з березня 2012 року і складає цей борг 19000 грн., а це порушення    пункту 3.26 Угоди. Попросив сприяння голови  райдержадміністрації в справі здійснення виплат працівникам ДНЗ міста Таращі.

      Фото із зустрічі:

     

    Переглядів: 604 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz