КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Вересень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 00:02

    Головна » 2013 » Вересень » 3 » Підсумкова колегія МОН: Профспілка освіти про соціально-економічні проблеми галузі
    14:04
    Підсумкова колегія МОН: Профспілка освіти про соціально-економічні проблеми галузі

        27 серпня 2013 року на підсумковій колегії МОН питання соціально-економічних стандартів у своїй доповіді підняв Голова Профспілки Георгій  Труханов. Він, зокрема, зазначив, що передбачені в Державному бюджеті 2013 року обсяги видатків на освіту є недостатніми для забезпечення  своєчасної виплати заробітної плати в установлених законодавством розмірах. 

        "За оперативними даними організаційних ланок Профспілки додаткова потреба місцевих бюджетів становить близько 5,3 мільярдів гривень, з  них 2,9 – на заробітну плату освітян”, – наголосив Георгій Федорович. 

        Також було сказано, що розрив між мінімальною зарплатою та посадовим окладом працівника першого тарифного розряду на сьогодні складає  295 гривень, а середній розмір посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників станом на червень поточного року складає  лише 45% від законодавчо встановленого рівня.   

    Голова галузевої Профспілки висловив сподівання:  "Освітяни сподіваються на розуміння міністерствами фінансів, соціальної політики, економічного розвитку та Урядом значимості положень Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки та Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, затверджених відповідними Указами Президента України, відповідно до яких до першочергових завдань віднесено забезпечення зростання реальної заробітної плати, удосконалення системи оплати праці педагогічних, науково-педагогічних та інших категорій працівників навчальних закладів з метою забезпечення державних гарантій, визначених ст. 57 Закону «Про освіту». Доречним буде зазначити, що завдяки позиції профспілок, спільного представницького органу їх об’єднань не допущено прийняття Урядом постанови щодо удосконалення умов оплати праці працівників бюджетної сфери. Основною вимогою було передбачення в ній норми про встановлення посадового окладу працівника першого тарифного розряду в розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, а не визначення його окремими рішеннями Кабінету Міністрів України з поступовим наближенням цих показників, як це пропонувалося.”

    Тобто, питання подальшого підвищення в поточному році розміру базового посадового окладу ЄТС залишається не вирішеним.

    Георгій Труханов  висловив сподівання на розуміння міністерствами   та Урядом значимості піднятих проблем і передбачення необхідних видатків на наступний рік для забезпечення нормального перебігу навчально-виховного процесу, дотримання трудових та соціально-економічних прав працівників та студентської молоді.

      

     

                                                                             Інформація за матеріалами сайту

                                                                             обласної організації профспілки

    Переглядів: 526 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz