КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Таращанська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 00:15

    Головна » 2018 » Жовтень » 30 » Організація профспілки отримала відповідь на звернення від начальника відділу освіти і науки
    10:48
    Організація профспілки отримала відповідь на звернення від начальника відділу освіти і науки

    Таращанська районна організація профспілки на звернення ради профспілки отримала відповідь від начальника відділу освіти і науки Якубовської Т.В.

    Текст звернення до начальника відділу освіти і науки:

     

                                                Начальнику відділу освіти і науки Таращанської

                                                                                  районної державної адміністрації

                                                                                                                   Якубовській Т.В.

       Рада Таращанської районної організації профспілки працівників освіти і науки  звертається до Вас з приводу  виконання  Постанови Кабінету міністрів України від 11 січня 2018 року за № 23  щодо виплати 20% надбавки педагогічним працівникам, які здійснюють навчання за державним стандартом початкової освіти в рамках реалізації   

       Концепції  реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа”. Відповідно до доповнень абзацу першого пункту першого про встановлення доплат: “З 1 січня надбавка в розмірі не менше 20 відсотків встановлюється: … керівникам шкіл, в яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюється за державним стандартом початкової освіти в рамках зазначеної Концепції, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких класів зазначених шкіл;…”.  Просимо Вас виконати Постанову Кабінету міністрів України та виплатити 20% надбавку визначеним педагогічним працівникам  з 01 вересня 2018 року.

       Відповідно до принципів соціального партнерства і соціального діалогу, розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 24.01.2018 року №21 “Про посилення взаємодії профспілок з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, організаціями роботодавців в області” просимо Вас розглянути звернення та надати відповідь відповідно до Закону України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.

       Звернення прийняте 27 вересня 2018 року на засіданні   ради Таращанської районної організації профспілки працівників освіти і науки України.

    Текст відповіді начальника відділу освіти і науки:

       Про розгляд звернення

       Розглянувши звернення  ради Таращанської районної організації профспілки працівників освіти і науки від 27 вересня 2018 року №29, відділ освіти і науки Таращанської районної державної адміністрації повідомляє наступне.

       Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року №23 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» установити надбавку за престижність праці педагогічним працівникам  в граничному розмірі 30% посадового окладу (ставки заробітної плати), але не менше 5% та доповненнями абзацу першого таким змістом :"З 1 січня 2018 року надбавка в розмірі не менше 20% встановлюється керівникам шкіл, в яких навчання хоча б в одному з початкових класів здійснюється за державним стандартом початкової освіти відповідно до Концепції реалізації державної політики  у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, їх заступникам, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, вчителям таких шкіл".

       Дана надбавка за престижність праці зазначеним категоріям педагогічних працівників не може бути виплачена в розмірі 20%, в зв’язку з наявністю незабезпеченості кошторисними призначеннями.

       Станом на 01.10.2018 року по відділу освіти і науки Таращанської РДА існує незабезпеченість кошторисними призначеннями в сумі 5113,7 тис.грн, в тому числі на оплату праці з нарахуваннчми (обов’язкові виплати) педагогічним працівникам, що фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 3837,5 тис.грн. та комунальні послуги і енергоносії – 1276,2 тис.грн.

       Питання спрямування додаткових коштів на зазначену мету може бути розглянуте за умови перевиконання дохідної частини районного бюджету, після покриття незабезпеченості на заробітну плату по обов’язкових виплатах та енергоносії.

     

     

    Переглядів: 370 | Додав: admintar | Рейтинг: 0.0/0
    Районна організація Профспілки 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz